Възрастен русенец "изгоря" с 3 100 лева при телефонна измама

10:22, 16 сеп 15 / Крими 25 211 Шрифт:
Topnovini
На 15 септември, в 17:30 часа, във Второ РУ е подаден сигнал за извършена измама. Пострадал е русенец на 87 години, който предал на престъпниците сумата от 3100 лв, съобщават от Областната дирекция на МВР. Мъжът обяснил на полицаите, че същия ден около 15:00 часа на стационарния му телефон е получил обаждане от мъжки глас, който, без да му се представя го попитал как се казва.

Възрастният си казал трите имена, след което въпросният мъж го попитал дали има син. Той отговорил, че има и продиктувал и неговите имена. После обаждащият се го попитал, къде работи сина му и получил отговор и на този въпрос, след което на свой ред обяснил, че в завода е имало авария и синът му е откаран в болницата в тежко състояние.

Казал на 87-годишния, че ще го свърже с лекуващия лекар в болницата, след което го свързал. “Лекарят” се представил, като “д-р Иванов” и обяснил, че се налага да се прелее спешно скъпо струващо лекарство и тъй като го няма налично в момента ще трябва да даде пари, за да се заплати, а на следващия ден да му бъдат възстановени от Здравната каса. “Докторът” обяснил, че лекарството струва около 20 000 лева.

Възрастният заявил, че не разполага с такава сума, а може да даде само 3000 лева. “Иванов” му казал да не затваря телефона и след като осигури парите да му продиктува серийните номера. Така и направил, продиктувал серийните номера на 150 банкноти с номинал 20 лева и две банкноти с номинал от 50 лева, общо 3100 лева. “Докторът” му поискал адреса и казал, че ще изпрати човек да вземе парите.

След като продиктувал адреса дядото излязъл пред дома си, но по нареждане на доктора не затворил слушалката на телефона. След секунди при него дошъл мъж на възраст около 30 години, висок около 160 см, с бяло топчесто лице, бил облечен с бяло поло и черен панталон.

Представил се с фамилията "Петров", взел парите и тръгнал. 87-годишният се върнал вкъщи и казал на доктора, че е дал парите на "Петров", а “д-р Иванов” му казал, че влиза да оперира сина му и отново поискал да не затваря слушалката.

Когато минало много време дядото се усъмнил и опитал да затвори телефона, но връзката не прекъсвала. Около 17:00 часа успял да се свърже със сина си по телефона и тогава разбрал, че е бил измамен. Случаят е документиран, заведено е досъдебно производство, съобщават още от ОД на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама