Стефан Михайлов e кандидатът за кмет на Движение „Царевград за Велико Търново"

08:20, 16 сеп 15 / Политика 25 233 Шрифт:
Topnovini
Движение „Царевград за Велико Търново“ представи кандидатурата на Стефан Михайлов за кмет на общината в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г. Доскорошният директор на НАП – Велико Търново и общински съветник бе издигнат отново от Единна народна партия с председател Мария Капон и ПП „Зелените“.

„За мен това предложение е голяма чест и предизвикателство, защото представлява ангажимент не просто към тези, които стоят зад моята кандидатура, а и към всички жители на Община Велико Търново, които очакват да чуят смислен проект за управление за следващите 4 години и да видят добър професионален екип, който може да го реализира“, заяви Стефан Михайлов.

По думите му „Царевград за Велико Търново“ има амбицията да бъде сериозна алтернатива на сегашната власт в общината и затова ще представи пълна листа за общински съветници и кандидати за кметове за селищата в община Велико Търново. В личен план приех тази покана, защото смятам, че натрупах достатъчно опит при изпълнението на отговорни задачи и на отговорни постове, както в общинската, така и в държавната администрация.

Тази подготовка ми дава възможност за трезва преценка, че финансите на общината се движат надолу, развитието на бизнес климата е посредствено и не създава условия за задържане на младите хора в града. Академичният потенциал на Велико Търново не е част от бизнес потенциала на местната икономика и това ограничава възможностите за развитие, подчерта Стефан Михайлов.

По думите му Общината има нужда от финансова стабилност, добър екип и прозрачно управление - това са трите принципа, върху които стъпва програмата за развитие на града и региона. „Финансовата стабилност не означава само предвидими местни приходи и прозрачни публични разходи.

Означава и данъци, съобразени с резултатите на местната икономика“. Затова в програмата си залага на цялостна стратегия за привличане на пари в общината и умно разпределение на данъците. Друг приоритет за Движение „Царевград за Велико Търново“ е даването на бизнеса на свобода да работи. „Той пълни хазната, а работата на общината е инвеститорите да правят лесно пари и да разкриват работни места.

Само от адекватно разпореждане с общинското имущество, в хазната могат да влизат с 20% повече приходи годишно“, допълни още той. Усилията на екипът на Стефан Михайлов ще бъдат насочени към подобряване на пътната инфраструктура, от нова транспортна схема, паркинги, от по-добра среда в кварталите, за които също могат да бъдат привлечени европейски средства. От европейски пари имат нужда и по-малките населени места в общината, допълни Стефан Михайлов.

Той и колегите му поздравиха учениците и учителите за днешния първи учебен ден и припомниха, че са едни от създателите на Стратегия за развитие на образованието в региона, която е пред финализиране. Една от големите лични цели на Стефан Михайлов, е превръщането на Патриаршеският храм „Свето Възнесение Господне” в действащ църковен храм и предаването му на Българската православна църква.

„Включвам се в предизборната надпревара, защото смятам, че правенето на политика и управлението на града трябва да носи ползи за хората. Голяма част от живота си съм се занимавал с икономика и финанси и смятам, че на Велико Търново са нужни добро управление и грижа за хората.

Ако получа доверието на търновци, съм готов да отдам следващите 4 години от живота си в името на тази кауза“, подчерта в заключение Стефан Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама