Дани Каназирева: Високите данъци съсипват малкия и среден бизнес

08:09, 16 сеп 15 / Политика 25 208 Шрифт:
Topnovini
Правителството изготви промени в данъчните закони, с които разрешава на общините да увеличават с до 2% данъка върху доходите на физическите лица. В много от страните в Европа част от данъчните постъпления на централно ниво, се връщат в общините, при хората. Примерите са моного, и те са част от финансовата децентрализация на една страна. Но при нас пак е объркано, тази поправка в закона, която в момента се обсъжда, в прав текст гласи: „нашите данъци са наши, ако искате вие, общините, вдигайте и събирайте още“. Това е абсурдно, счита Каназирева. 

Тази мярка не е изненада, защото бе записана още в предизборната програма на ГЕРБ. Управляващите искат да разрешат на контролираните от тях общини да облагат хората с 12% данък, от които 2% да задържат в общинския бюджет.

Преди изборите никой няма посмее да доведе докрай тази процедура, но посоката вече е ясна.

„Съюз за Пловдив“ декларира пред пловдивчани, че винаги ще отстоява позицията, която е защитавал и досега:

По-ниски данъци и по-ниски такси, по-висока събираемост и глътка въздух за местната икономика и всяко пловдивско домакинство.

Мнозинство на „Съюз за Пловдив“ в Общински съвет ще е гаранция, че не може да бъде прието предложение за увеличение на данъците. Нашите съветници винаги досега са гласували против увеличения и са внасяли предложения за намаляване на тежестта над гражданите.

„Съюз за Пловдив“ предупреждава, че ще се направи опит гражданите да бъдат заблудени – ще се опитат да ни лъжат, че по-високи данъци означават и повече детски градини и пътища. Това е лъжата на популистите.

Когато парите се изразходват умно и спрат да изтичат към „приятелски“ фирми, те ще стигат и за нови улици, и за нови детски градини и ясли, и за култура.

„Съюз за Пловдив“ е за:

40% намаление за такса смет. План сметката неаргументирано за два мандата нарастна от 15 милиона на 30 милиона. 35% по-нисък данък МПС. Пловдив е с най-високия данък, което води до пререгистрация на автомобили в съседни общини с по-ниски нива на данъка. намаление до старите нива на общински наеми и тротоарно право

Нашата цел е да поставим ред във финансите на Пловдив, но

редът във финансите, означава отрязване на „нашите“ фирми,

да покажем на пловдивчани кое колко струва реално и да постигнем повече с парите на пловдивчани, като те се връщат при тях чрез качествена услуга. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама