Откриват учебната година във Филиал Сливен към МУ - Варна

07:52, 16 сеп 15 / Общество 25 612 Шрифт:
Topnovini
Новата учебна година започва днес Филиал Сливен към Медицински университет - Варна. Церемонията ще се състои в 11 часа в сградата на учебното заведение на ул „Ген Столетов” 30.

Филиалът на Медицински университет - Варна в Сливен е разкрит с решение на Народното събрание от 30 януари 2013 г. и осъществява обучение по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра" и „Акушерка", редовна форма на обучение. Образователно-квалификационната степен е „бакалавър", а срокът на обучение е 4 години, като последната е преддипломен стаж.

Филиалът ползва изцяло ресурсите на Университета, като цялата лекционната част на обучението е електронно базирана. Студентите имат възможността да слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със своите състуденти от Университета във Варна, благодарение на онлайн видео-конферентна връзка.

От зимния семестър на учебната 2015-2016 г. обучението ще се провежда в изцяло обновената, самостоятелна и модерно обзаведена сграда на Филиала в  Сливен, ул. Ген. Столетов №30. Студентите и преподавателите ще разполагат с шест лекционни зали с видео-конферентна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с осигурен достъп до издания в класически и дигитален формат, компютърни зали, условия за спорт.

Обучението в клинични условия се провежда в базите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" и МБАЛ „Хаджи Димитър" –  Сливен, като са осигурени възможности за посещение и провеждане на занятия в Университетските бази във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама