Вартан Ананян ще солира в концерт на Държавен симфоничен оркестър-Шумен

07:40, 16 сеп 15 / Култура 25 222 Шрифт:
Topnovini
Обоистът Вартан Ананян ще бъде солист в концерт на Държавен симфоничен оркестър-Шумен утре от 19.05 ч. в зала “Проф. Венета Вичева”. Това съобщиха от пресцентъра на културния институт в града.

Под диригентството на Калина Василева ще прозвучат Увертюра „Ифигения в Авлида” от Глук, Концерт за обой и оркестър, до минор (първо изпълнение) от Зейферт, Музикален момент от Шуберт, Концертино за обой и оркестър /първо изпълнение/ от Доницети, Симфония № 8 „Недовършена” от Шуберт.

Вартан Ананян е роден в Ереван Армения, притежател е на двойно гражданство българско и арменско.

Завършва Средно музикално училище в Ереван, а по-късно и Ереванската държавна консерватория - специалност обой и педагогика. Аспирант-стажант е по камерна музика от 1993 г.

Изнася концерти като солист и като участник в организирани от него камерни формации. Получава българско гражданство за заслуги в областта на културата.

С камерните ансамбли Вартан Ананян развива активна концертна дейност в страната. Дейността на тези камерни състави е високо художествена и професионална, популяризирайки най-добрите образи на класическата камерна музика в оригинали и аранжименти. Има реализирани записи за Националната испанска телевизия, представял е България в концерт пред ЮНЕСКО. 

В момента Вартан Ананян е артист-оркестрант в Софийски духов оркестър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама