Демонстрират пред ученици как се измерва чистотата на въздуха в Пловдив

07:31, 16 сеп 15 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С измерване чистотата на атмосферния въздух пред ученици Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив стартира Европейската седмица на мобилността.

Експерти от РИОСВ и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда ще представят пред ученици от ЕГ "Иван Вазов" и ГХП "Св. св. Кирил и Методий" дейността на Aвтоматичната измервателна станция (АИС) "Каменица".

Инспекторите ще демонстрират измерване на основни характеристики на атмосферния въздух (серен диоксид, азотни оксиди, озон, бензен, фини прахови частици), както и ниво на шум, излъчван в околната среда от битови и производствени източници в района.

От 11 до 14 часа АИС "Каменица" ще е отворена и за всички пловдивчани, които искат да видят как се отчита чистотата на въздуха в Пловдив.

Мобилната автоматична станция ще бъде позиционирана от 17 до 22 септември на кръстовището на баня "Старинна". На 20 септември там ще се проведе и велошествие "Бъди в града без кола", организирано от Община Пловдив съвместно с MaxEurope. Това е възможност да бъде отчетено въздействието върху качеството на атмосферния въздух в района от ограниченото движение на моторни превозни средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама