Фалшив сигнал за бомба в болницата изправи полицията на нокти

07:22, 16 сеп 15 / Крими 25 202 Шрифт:
Topnovini
9-годишен от с. Търнене изправи полицията на нокти, след като подаде фалшив сигнал за бомба в болницата в Плевен. Злоумишленото обаждане е получено в 12. 34 часа на 14 септември от Първо районно през тел. 112.

След проведени оперативни действия плевенските детективи установили, че сигналът за бомба е реализиран от позиция в посока север-запад на пътя Плевен – Ясен. Подателят бил локализиран и за секунди станало ясно, че това не е първото фалшиво обаждане от този номер. На 5 август т. г. от него постъпил сигнал в "Бърза помощ", в резултат на който е изпратен лекарски екип на конкретен адрес в Търнене.

В хода на незабавно проведените мероприятия е установено, че собственик на телефонния номер е 29-годишна домакиня от Търнене. След кратък семеен съвет се изяснило, че автор на обажданията е 9-годишният син, оставен в къщата без родителски контрол.

Хлапакът е разпитан в присъствието на майка си от инспектор от Детска педагогическа стая. Телефонният апарат е иззет като веществено доказателство, материалите по преписката ще бъдат докладвани на РП-Плевен с предложение за представяне на случая на комисия по Закон за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама