ДБГ ще събира 4000 подписа в Добрич в подкрепа на антикорупционния закон

19:22, 15 сеп 15 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini
Движение България на гражданите започва подписка в Добрич за събиране на 4000 подписа в подкрепа на антикорупционния закон. Това съобщи на пресконференция областният лидер на партията Йордан Йорданов.

Той припомни, че на последния Национален съвет ДБГ взе решение, че ще събира 110 000 подписа – по 1000 на всеки депутат, гласувал против антикорупционния закон. Подписката в Добрич  ще стартира в събота, когато в Добрич ще бъде лидерът на партията Меглена Кунева. Амбицията е да бъдат съберем 4 000 подписа, защото четирима от депутати от Добрич не са подкрепили закона.

Бисер Манолов, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите”, заяви на пресконференцията, че цената на електроенергията трябва да се формира по чисто пазарен механизъм и смята, че това ще стане с въвеждането на националната енергийна борса от догодина. "Не може да се провежда социална политика през цената на тока. Социално слабите граждани могат да бъдат подпомагани чрез държавния бюджет, но не за сметка на цената на тока, защото това води до 2 млрд. дефицит в енергийната система" - допълни Манолов. Като стабилна определи банковата ни система в момента финансистът, чиято кандидатура за управител на БНБ бе издигната от ДБГ.

Манолов заяви подкрепата си за Йордан Йорданов, като кандидат за кмет на Добрич от Реформаторския блок. Посочи, че е готов да прецизира добрите му идеи. Най-важното нещо, което трябва да се направи в общината, според Манолов,  е облекчаване на административната тежест за бизнеса. „Гръбнакът за нашата икономика е малкият и среден бизнес. На него не трябва да се налагат административни ограничения. Бизнесът чувства пълен дискомфорт с тази административна тежест. Средномесечно един среден български бизнесмен изразходва над 14 часа в комуникация с общината. Интернет услугите доста биха могли да облекчат бизнеса“, посочи Манолов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама