ЦИК изпрати жалбата на ДБГ на областния управител в Добрич

17:39, 15 сеп 15 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия обезсили решението на Общинската избирателна комисия в Добрич по жалбата на ПП „Движение България на гражданите“ относно разпространено от пресслужбата на Община Добрич съобщение относно мотивите на кмета Детелина Николова да се кандидатира за четвърти мандат.

От ЦИК посочват, че, съгласно Изборния кодекс, предизборната кампания се открива 30 дни преди изборния ден. Сигнали за предизборна агитация, извън периода на предизборната кампания, се подават до областния управител, съответно кмета на общината, района или кметството, се казва още в решението на централната комисия. Тя счита, че ОИК не разполага с правомощия да разгледа подадения сигнал, а е била длъжна да изпрати постъпилото заявление по компетентност на областния управител на област Добрич. Затова ЦИК решава, че така постановеното решение е недопустимо.

Въз основа на това ЦИК обезсилва решението на ОИК – Добрич от 8 септември, като недопустимо.  Изпраща преписката по компетентност на областния управител на област Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама