Акредитират КОЦ-Шумен за специализация на онколози

17:23, 15 сеп 15 25 1004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комплексният онкологичен център в Шумен ще проведе акредитация за практическо обучение на магистър-лекари за придобиване на специалност „Лъчелечение и Медицинска онкология”.

Членовете на комисията по „Здравеопазване и социална политика” в Общински съвет – Шумен приеха доклада на директора на КОЦ д-р Сотир Караниколов за акредитация за самооценяване на обучението на студенти или специализанти единодушно.

Д-р Стоян Тодоров заяви, че тази акредитация и установяването на онко центъра като база за специализация е добра практика, предвид нуждата от лекари в региона.

„Друго такова радостно събитие бе и откриването на филиала на Медицинския университет – Варна”, каза той и допълни, че е нужна една обща политика за лекарските кадри в региона.

Д-р Сотир Караниколов обяви, че Комплексният онкологичен център разполага с технология за лечение, която го превръща във водещо медицинско заведение и това го прави добра база за обучение на специализанти.

„Това е третата акредитация, която ни предстои като база за следдипломна акредитация на лекари по договор за научно сътрудничество с Варненския медицински университет „Д-р Параскев Стоянов”, по който ние сме база за специализиране”, каза д-р Караниколов и добави, че всички млади лекари, които са назначени във Варна, ще специализират в Шумен.

Той сподели, че при посещението си за откриването на филиала на Медицинския университет ректорът на учебното заведение проф. Красимир Иванов разгледал и онкоцентъра.

Той дал сериозна оценка на заведението и дори препоръчал да стане университетска болница.

„Тази идея може да се обмисли за в бъдеще”, каза д-р Сотир Караниколов и отбеляза, че на практика отделението по лъчелечени е клиника, която се води от хабилитирано лице.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама