Новата лекоатлетическата писта на стадион "Ивайло" ще бъде безплатна за граждани и спортисти

17:14, 15 сеп 15 / Спорт 25 210 Шрифт:
Topnovini
По разпореждане на кмета Даниел Панов от утре откритата лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло” ще бъде достъпна за всички спортисти и граждани на Велико Търново, съобщиха от кметската администрация.

Община Велико Търново е единствената в България, която разрешава достъп до нова лекоатлетическа писта на граждани.Той ще е при ясни,но строги и категорични правила.

За ползването на съоръжението директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” Петко Павлов е изготвил стриктен правилник, съгласуван от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Приоритет за занимания на пистата имат лекоатлетическите клубове, като само техните състезатели ще ползват първите два коридора.

Целта е те да бъдат запазени от износването, характерно за повечето писти у нас. Гражданите, учениците и спортистите, които правят общофизическа подготовка ще бягат в следващите коридори и в буферната зона, чиято настилка е идентична с тази на коридорите.

По проект тя трябваше да бъде оставена с асфалтово покритие, но кметът Даниел Панов настоя да бъде положена политанова настилка, за да има по-голяма възможност и капацитет за спортистите и гражданите да спортуват и да се повиши безопасността на самата писта. Достъпът до откритата писта ще става през входа от южната страна на стадиона.

Гражданите ще имат възможност да ползват пистата сутрин от 6,30 до 9,30 ч. и следобед от 17,00 до 20, 00 часа в делничните дни. След монтиране на предпазните парапети и стълбичките по борда, около пистата, ще бъдат отворени часови пояси и в почивните и празнични дни. Спортните клубове ще водят занимания по предварително изготвен график. Ползването на пистата ще става само с подходящи спортни обувки.

Внасянето на хранителни продукти, хвърлянето на отпадъци и пушенето на пистата са абсолютно забранени, като на нарушителите ще бъде отказван последващ достъп до съоръжението. За улеснение на спортуващите от северната страна пистата е изградена чешма, на която ще могат да се освежават. В България с чешма и девети коридор разполага единствено лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама