Чужд гражданин отива в затвора за недекларирани над 86 000 лева на ГКПП „Дунав мост“

16:52, 15 сеп 15 / Крими 25 240 Шрифт:
Topnovini
Чужд гражданин е осъден ефективно за опит пренасяне през границата на голямо коричество пари, без да бъдат декларирани. От коя държава е мъжът е заличено в текста, публикуван на интернет страницата на Русенския районен съд. Същото се е склучило и с информацията за езика, на който е говорил той. Това е извършено, въпреки че не е посочено, делото да се е гледало при закрити врати и следователно е било достъпно за вески, желаещ да присъства в залата.

Разходите за преводач обаче са за сметка на българските данъкоплатци.

Осъденият е бил заловен на 8 септември на ГКПП „Дунав мост“ с 43 000 долара, 4 630 евро и 845 румънски леи, които имат обща левова равностойност 86 020, 18 лв. Тъй като не ги декларирал, мъжът бил изправен пред съда. Той обаче се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата.

В него е договорено наказанието му – 6 месеца лишаване от свобода ефективно, които обвиняемият ще изтърпи в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим. Въпреки че мъжът е с чисто съдебно минало, присъдата е тежка, защото пренасяната сума е много голяма.

От наказанието на подсъдимия е приспаднато времето, през което е бил задържан. Парите, които се съхраняват от Митница Русе в банкова касетка на „Уникредит Булбанк“, се отнемат в полза на държавата.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама