Цената на тока няма да пада

16:47, 15 сеп 15 / Общество 25 264 Шрифт:
Topnovini
Цената на тока се определя единствено и само от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). С промените в Закона за енергетиката от март КЕВР наистина стана независим орган и нямам основание да подлагам на съмнение решенията ѝ. 

Това заяви пред журналисти енергийният министър Теменужка Пекова във връзка с решението на регулатора да повиши добавката „задължение към обществото“ за бизнеса от 1-ви август, предаде репортер на София Topnovini.bg. От своя страна бизнесът продължава да иска оставката на председателя на комисията Иван Иванов и подготвят нови протести срещу решението му. 

Петкова бе попитана дали има резерв в системата, който да бъде предложен на КЕВР, за да бъдат върнати старите цени и да се потуши напрежението. 

„До вчера предложихме това, което можехме да предложим. Направихме промени в закона и създадохме Фонда за сигурност на електроенергийната система. Той все още не е структуриран като Управителен съвет и затова и открихме една специална сметка, която никой не може да пипа“, обясни Теменужка Петкова и допълни, че в нея до момента са се събрали 15 954 000 лева.  

По думите ѝ правителството полага неимоверни усилия, за да се спрат течовете по системата, но цената на електроенергията няма да се промени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама