Димитър Николов: Нека стават по-малко пътни инциденти, не искам да подписвам смъртни актове

16:09, 15 сеп 15 / Общество 25 250 Шрифт:
Topnovini
„Искам да си пожелаем тази година да имаме много по-малко пътнотранспортни произшествия и да няма фатални инциденти с бургаски деца по улиците. Не желая да подписвам смъртни актове”. Това каза по време на провелия се днес празник по пътна безопасност в центъра на Бургас, кметът Димитър Николов.

Над 200 бургаски ученици от 26 училища се събраха на площад „Тройката”, за да отправят своите послания към шофьорите в първия учебен ден. Децата трябваше да нарисуват своя призив, като най-добрите рисунки ще бъдат отпечатани и раздавани на шофьорите.

По този повод кметът коментира, че вече всички процедури по реконструкцията и изграждането на инфраструктура на територията на Общината минават с изричното одобрение на директора на Общинското звено по пътна безопасност. Проектите се оглеждат внимателно и се преценят опасностите и рисковете за участниците в движението през новите трасета или ремонтираните участъци.

„Водещото във всичко това е безопасността на пешеходците, велосипедистите и водачите на МПС-та, и разбира се приоритетната ни тема – ползването на обществен транспорт. Колкото повече хора се движат с градския транспорт на Бургас, толкова по-голяма сигурност ще има за всички граждани”.

Николов отбеляза още, че градският транспорт няма алтернатива. Всеки ден в Бургас се купували и регистрирали десетки нови автомобили. Но Общината никога не може да спечели това съревнование, тъй като няма как да изгражда по 10-15 хиляди нови паркоместа всяка година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама