Столична болница ще лекува с уникален апарат за интубация

16:04, 15 сеп 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С уникален апарат за интубация ще бъдат лекувани пациентите в столицата. С модерното оборудване за реанимация разполага от днес болницата „Св. Анна“. От там съобщиха, че апаратът вече е доставен и няма аналог в други столични болници.

За представянето на новата апаратура гостуваше д-р Ланг Лиу, изпратен от фирмата производител. Той обясни, че апаратът е предимство, както за пациентите, така и за лекуващите лекари.

„Обикновенно при интубация лекарите използват ларингоскоп. Той не щади меките тъкани и особено при пациенти с трудна интубация са възможни наранявания. Новата апаратура има предимството да щади пациента. С нея лекарите могат да работят изключително меко и гладко, без да нараняват пациента и когато се събуди при него няма болка, както е с традиционните методи. Това е едно от големите предимства за пациента.”, каза д-р Лиу.

Той допълни, че облекчение от модерния апарат ще усетят и лекарите, тъй като е проектиран със специална ергономика, която не изморява ръцете на медиците. Друго предимство е, че повредата при този тип апаратура е малко вероятна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама