РИОСВ – Шумен организира спортни прояви за „Европейската седмица на мобилността”

15:38, 15 сеп 15 / Общество 25 236 Шрифт:
Topnovini
Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Шумен организира спортни състезания с които се отбелязва Европейска седмица на мобилността, съобщиха от екологичното ведомство. Целта е да се провокират местните власти да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората да използват други алтернативи за придвижване, а не автомобили.

На 17 септември от 14 ч., деца от Дневен център „Калинка” в с. Васил Друмево ще се включат в спортната надпревара, а на 18 септември от 14 ч. учениците от 1 до 12 клас на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”-  Смядово ще се надбягват разпределени в шест възрастови групи.

РИОСВ - Шумен  ще раздаде  награди и грамоти на участниците в спортните инициативи.

Европейската седмица на мобилността  е годишна кампания за устойчива градска мобилност, която се провежда с подкрепата на Европейската комисия. След старта й през 2002 година, въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства, както в Европа, така и по света.

През 2014 г. общо 2013 града от 44 държави са били официално регистрирани за кампанията.

През тази година „Европейската седмица на мобилността” и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама