Одобриха състава на секционните избирателни комисии в община Шумен

15:32, 15 сеп 15 / Политика 25 263 Шрифт:
Topnovini
Съставът на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Шумен, за провеждане на избори за кметове, общински съветници и национален референдум на 25 октомври, бe одобрен днес от парламентарно представените политически сили.

Така в определените 127 секционни избирателни комисии ще има общо 1097 членове. От тях 391 са на ПП ГЕРБ, като броят на председателите на комисии излъчени от политическата сила е 43, зам.-председателите са 42 и още толкова секретарите на СИК. Броят на членовете е определен на 264.

Коалиция “БСП-Лява България” е с общо 181 членове в СИК. Левите имат право на 21 председатели, 22 зам.-председатели и 22 секретари.

ДПС ще разполага с 167 членове в това число 20 председатели на комисии, 20 зам.-председатели и 20 секретари.

Реформаторският блок имат право на 13 председатели, 13 зам.-председатели и още толкова секретари, а членовете им в секционните избирателни комисии ще са 68.

Десет секционни комисии ще се оглавят от представители на Патриотичния фронт. Още десетима патриоти ще бъдат зам.-председатели. Толкова са и секретарите на политическата формация, а членовете им в комисиите са 54.

Партията на Николай Бареков “България без Цензура” получава по осем места за председател, зам.-председател и секретар, както и 41 членове по комисиите.

33 са представителите на “Атака” в секционните избирателни комисии в общината, като към това число се добавят шестима председатели, толкова зам.-председатели и секретари. Така представителството на националистите става общо 51 души. Толкова е общият брой и на членовете на секционни комисии от АБВ. Представителите на партията ще оглавят шест комисии, в още толкова ще имат зам.-председател и секретар.

Пропуск в документацията по отношение на АБВ бе причина консултациите в Шумен за определяне на СИК да продължат два дена. Това се наложи, защото в населените места, където партията е номинирала кметове не бяха предвидени нейни представители в секционните избирателни комисии. След разговори между политическите сили и направени размествания проблемът бе отстранен.

Към броя членове на секционните избирателни комисии партиите предлагат и 10% резервни членове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама