Мъж нападнал старец в Русе, после се представил за негова жертва пред МВР и съда

15:30, 15 сеп 15 / Крими 25 239 Шрифт:
Topnovini
Трима мъже бяха оправдани от Русенския районен съд, след като им е съставен акт от полицията по Указа за борба с дребното хулиганство.

До развръзката в съдебната зала стигнало, след като на 7 септември в центъра на Русе, колелото на възрастен велосипедист било „закачено“ от това на по-млад мъж. Пенсионерът направил забележка на виновника за незначителния инцидент, след което обаче другият се нахвърлил срещу него с обида.

Това не му стигнало, а след метри спрял и причакал възрастния човек, като без да е предизвикан от нищо, го ударил с юмрук в лицето. В този момент се приближил свидетел на нападението и също направил забележка на побойника да уважава възрастните хора, който вместо да си вземе бележка, е написал съдията в решението си, заплашил със саморазправа свидетеля, като дори подчертал, че знае, къде работи, като отново опитал да удари възрастния човек.

За да прекрати арогантното и агресивно поведение, съвестният мъж хванал ръката на побойника, успял да го обърне и да го изблъска напред, като го предупредил да не закача повече възрастния господин.

Това обаче не станало и след отдалечаването на първия свидетел, агресивният млад мъж отново възобновил конфликта с нарочената лесна жертва. Тогава обаче преминал друг свидетел, който бил познат на пострадалия и също се намесил в негова защита. Нападателят продължавал да крещи насред центъра, пълен с очевидци, че ще пребие пенсионера и опитал отново да го удря, но бил спрян от втория свидетел на срамната и възмутителна случка.

След като не могъл да пребие жертвата си, нападетелят се обадил на телефон 112 и я наклеветил в извършването собствените си противонправни действия. Изпратени били полицаи, които тръгнали из центъра, открили пострадалия и защитницците му, след което ги прибрали в Районното управление да пишат показания.

Въпреки че те, разделени, описали историята по идентичен начин, си тръгнали с актове по Указа за борба с дребното хулиганство и задължение да се явят в съда като подсъдими, а нападателят бил свидетел срещу тях.

В съдебната зала обаче истината била разкрита, още повече, че имало множество свидетели на станало, един от които се явил в залата и разказал за видяното.

С конкретното съдбено решение е изяснен само случая относно наклеветяването. Извършителят му може да бъде санкциониран, както за това деяние, така и за предходните му противоправни действия, но по друг законов начин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама