Дават 67 900 лв. за текущи ремонти на уличното осветление в Шумен

15:24, 15 сеп 15 / Общество 25 292 Шрифт:
Topnovini
С 67 900 лв. да бъде завишена сумата за извършване на текущи ремонти на уличното осветление в Шумен, реши на днешното си заседание Бюджетната комисия към Общинския съвет.

Съветниците одобриха предложението на администрацията тази сума да се добави към планираните за годината 130 хил. лв. Оказва се, че те са  крайно недостатъчни за налагащите се аварийни ремонти, свързани със сигнали за възникнали повреди в града и населените места на община Шумен.

Парите са разчетени само за разходи за подмяна на лампи и са крайно недостатъчни при възникване на сериозни повреди, свързани с подмяна на стълбове, кабелна мрежа и осветителни тела.

Поради лошото състояние на осветлението по входните артерии на Шумен, се наложила подмяна на 2 650 метра амортизирани захранващи кабели, поставени са 4 нови стълбове, сменени са 63 бр.улични осветители, рогатки и лампи на обща стойност 48 000 лв. с ДДС.

Според зам. кмета по строителство и екология Иван Йонков ремонтите на уличното осветление в Шумен са наложителни.

Бюджетната комисия одобри и предложението от общинския бюджет да се отделят 65 200 лв. за възнагражденията на звеното, което ръководи управлението на проекта за Водния цикъл. До края на октомври то е с европейско финансиране, но от ноември до март ще се наложи общината да плаща заплати и осигуровки на служителите , тъй като се удължава срокът на изпълнение на проекта.

Комисията по бюджет и финанси гласува против точката за избиране на нов контрольор на „ВиК”- Шумен на събранието, което дружеството ще проведе на 23 септември.

Общинската съветничка Даниела Русева заяви, че е против защото „тази длъжност е създадена за конкретни хора, а не за да се върши работа”.

Останалите четирима съветници от комисията гласуваха „Въздържал се” като се обосноваха, че не знаят кой ще бъде кандидатът.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама