Иван Тотев: Листата за общински съветници на ГЕРБ в Пловдив няма да е изненада

14:54, 15 сеп 15 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini
"Листата за общински съветници на ГЕРБ в Пловдив няма да е изненада", заяви днес кметът на Пловдив и градски лидер на партията Иван Тотев. Той припомни, че сред кандидат-общинските съветници ще са шестимата, предложени за районни кметове - Георги Стаменов ("Централен"), Кирил Велчев ("Южен"), Костадин Димитров ("Тракия"), Ральо Ралев ("Северен"), Николай Чунчуков ("Източен") и Димитър Колев ("Западен"). Над 80 процента от сегашните общински съветници на ГЕРБ също са в първата половина на листата.

"Включваме и директори на общински предприятия, хора, които са допринесли за промяната на Пловдив - шефът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев, шефът на "Чистота" Иван Стоянов, директорът на ОУП Петър Попов, имаме и много силно представителство на младежката организация - Ангел Славов, Пенчо Малинов, председателят Ели Дачева", каза още Тотев. По думите му за ГЕРБ е много важно да има приемственост, защото, ако една партия не подкрепя младите хора, тя не може да се възпроизвежда.

"Ние искаме нашата партия да управлява още дълго в Пловдив, това е единствено възможно, ако тя привлича нови, качествени хора и ги обучава", уточни кметът. Според него причините за отпадането на част от сегашните общински съветници от листата са комплексни. Като нормална определи Тотев подмяната на общински съветници и заяви, че няма място за обидени.

"Ние сме голяма партия и се случват различни неща през годините. Не си мислете, че някой в ГЕРБ може да бъде незаменим, освен може би Борисов. Единствено незаменим е духът на партията", категоричен е пловдивският лидер на ГЕРБ

Регистрацията в ОИК ще бъде направена на 22 септември, в Деня на независимостта, обяви Иван Тотев. Той припомни, че до 7 дни преди изборите ще има действащи заместници на районните кметове със заповеди на титулярите, които ще бъдат пуснати от тях, преди да излязат в отпуск. По закон обаче 7 дни преди изборите трябва да се свика общинска сесия, която да назначи хора на тези длъжности до момента на полагане на клетва от новоизбраните районни кметове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама