Успешен старт на новата учебна година в Сливен

14:52, 15 сеп 15 / Общество 25 193 Шрифт:
Topnovini
Новата учебна 2015/16 година започна нормално във всички училища на територията на Сливенска община,  като първокласниците са около 1530, обявиха от администрацията.

Община Сливен осигури средства за храна за целодневното обучение на деца и ученици, здравни грижи, както и безплатен превоз за пътуващите ученици до средищни и приемащи училища. Осем училищни автобуса са предоставени от Министерството на науката и образованието по Национална програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителна училищна възраст.

Кметът Кольо Милев откри новата учебна година в ПМГ „Добри Чинтулов". Той поздрави училищното ръководство и всички ученици, събрали се в двора на учебното заведение днес като специално се обърна и към бъдещите абитуриенти. На откриването присъстваха още народният представител Мария Белова и цялото ръководство на гимназията.

В ПМГ „Добри Чинтулов" се обучават 911 ученици от 5-ти до 12-ти клас. Със средства от общинския бюджет е решен проблема с канализацията в гимназията, а до дни ще бъдат завършени и довършителните работи в някои от стаите и кабинетите на учебното заведение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама