Учебната година започна за близо 12 хиляди ученици в Търговище

14:14, 15 сеп 15 / Общество 25 266 Шрифт:
Topnovini
Нормално започва новата учебна година в област Търговище. Близо 12 хиляди ученици в целия регион днес прекрачиха прага на училищата. Над хиляда от тях чуха звънеца за първи път.

Шумни тържества събраха отново децата и младежите в училищните дворове, като на много места учениците бяха зарадвани от подаръци. Интересно беше, че в навечерието на първия учебен ден в Първо СОУ беше тържествено осветено новото знаме на училището с ликовете на Светите Седмочисленици.

То е изработено по модел на старото знаме с образите на светците, което е осветено  през  1940 г. като знаме на Търговищката смесена гимназия и е използвано  през различни  периоди от 1940 до 1950 г.

"Във връзка с предстоящи годишнини – 110 години гимназиално образование и 170 години светско образование, както и за да бъде с настоящото име на училището, училищното ръководство взе решение за ушиване на ново знаме, като старото вече се намира в специална витрина  на музейната сбирка, разположена във входното фоайе", разказаха от гимназията.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Дарина Димитрова поздрави всички свои колеги педагози, като им пожела здраве и професионално удовлетворение. Димитрова обяви, че навсякъде учебните занятие ще започнат нормално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама