Изложба скулптура, фотография и живопис откриват в Художествената галерия в Русе

14:08, 15 сеп 15 / Култура 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Художествена галерия в Русе ще открият изложба на Зюхтю Калит – скулптура, на Илиян Вълчанов – фотография и на Джем Мустафа – живопис. Това ще стане днес от 18.00 часа, съобщават от културната институция.

Зюхтю Калит е роден през 1953 г. в село Голямо Враново. През 1975 година завършва Художествената гимназия „Дечко Узунов“ в Казанлък. През 1980 година специалност „Скулптура“ във Великотърновския университет. Ученик е на скулптора Атанас Миндов.

Работи на свободна практика от 1981 година. Твори основно кавалетна пластика, като предпочитаните от него материали са мрамор, гранит, риолит, диорит, черен базалт, кремък, варовик. Участва с малки пластики в международни изложби и пленери в Румъния, Турция, Франция, Италия.

Илиян Вълчанов е роден през 1960 година в Русе. Има магистърска степен по икономика на Икономическия университет във Варна. От 2007 година се занимава с фотографиране на дивата флора и фауна в естествената им среда. Автор е на научно-популярни материали за биологичното разнообразие по река Русенски Лом и неговите притоци.

Джем Мустафа е ученик в VII клас на Средното общообразователно училище с преподаване на немски език (СОУПНЕ) „Фридрих Шилер” в Русе. Посещава клуб по изобразително изкуство „Колорит” в учебното заведение с ръководител Галина Панова. Ученик е на известния русенски художник Володя Кенарев. Участвал е и има награди от редица престижни международни конкурси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама