Училищният звънец би за 200 ученици в Бяла

13:59, 15 сеп 15 / Общество 25 195 Шрифт:
Topnovini
Повече от 200 ученици започват учебната година в ОУ "Отец Паисий" в Бяла. 36 от тях за първи път прекрачват прага на училището. Традиционно откриването на учебната година в основното училище започна с вдигане на българския трикольор под звуците на националния химн и посрещане на училищното знаме. 

Официални гости бяха председателят на Общинския съвет д-р София Кирова и общинският съветник д-р Ростислав Минчев. Директорът на учебното заведение Делян Дончев приветства учениците и учителите с пожелание за успешна учебна година. Заместник кмета на Община Бяла Костадин Самарджиев даде начало на учебната година в Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм. Учениците в началото на учебната година са близо 70. Те ще се обучават в специалността "Организация на обслужването в хотелиерството“ с руски и английски език. 

С празнични прояви стартира новата учебна година и в детските градини на територията на община Бяла. През учебната 2015/2016 година в общинските детски заведения задължителна предучилищна подготовка ще преминат 68 деца на 5 и 6 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама