Местна и държавна власт пожела "На добър час" на учители и ученици в Русе (обновена)

13:31, 15 сеп 15 25 309 Шрифт:
Topnovini
Областният управител Стефко Бурджиев беше гост на откриването на новата 2015/2016 учебна година в СОУ „Христо Ботев”. Той поднесе на директорът на училището Теодор Коцев поздравителен адрес и пожела „На добър час” на педагогическия екип и на възпитаниците на училището, съобщават от Областна администрация Русе.

„Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали за пръв или за пореден път престъпва прага на училище…Скъпи ученици, пожелавам Ви една истински успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около вас!…Уважаеми учители, на вас пожелавам все така неуморно да създавате и да пазите богатството на българското училище - неговите възпитаници!”, се казва в поздравителния адрес от името на областният управител.

Също днес заместник областният управител Явор Янчев пожела успешна нова учебна година на педагогическия екип и на възпитаниците и СОУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ”. Там бяха и кметът Пламен Стоилов, генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, зам.-кметът Даниела Шилкова и др.

„Безкрайно съм щастлив, че днес съм в едно от най-добрите училища, не само в Русе, но и в страната. Гордея се с вас, с постиженията ви, с преподавателите и с ръководството на училището, което прави така, че гимназията да е водещо учебно заведение. Стараем се да има всичко необходимо, децата да имат всички условия, за да се развиват, да спортуват. Само след няколко дни ще открием и футболно игрище с модерна настилка в двора на училището, а знам, че се ползва активно и мултифункционалната спортна зала. Преди няколко дни спечелихте и приза за най-четящо училище в страната. Това е показател, че в училището има много умни и талантливи деца. Благодаря и на родителите, които им помагат да постигат страхотни резултати. Щастлив съм, че русенските училища гонят високи цели и нашите деца се доказват навсякъде по света“, заяви кметът Пламен Стоилов и пожела успешна нова учебна година на всички.

Екипът на кмета Пламен Стоилов днес присъства и на откриването на учебната година в други русенски училища. На всички директори бяха поднесени поздравителни адреси от името на кмета с пожелание за успешен старт на новата учебна 2015-2016 година. 

Зам. областният управител Станимир Станчев пък пожела "На добър час" на учители и ученици в ОУ „Любен Каравелов”. Там бе и депутатът от „Патриотичен фронт“ Искрен Веселинов. Това училище се прочу в цяла България, след като неговата възпитаничка Габриела Йорданова се класира за финала на международния конкурс "Детската Евровизия".

Тя също участва в откриването на учебната година в ОУ „Любен Каравелов”. Габи изпя песента „Нека сме различни” на Румен Бояджиев, следвана и заснимана от дрон, който кръжеше над двора на училището.

„Чувствам се прекрасно, съучениците ми се радват, че ще представям България и Русе на конкурса Евровизия. Казаха ми, ти си най-добрата”, заяви седмокласничката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама