Първият учебен звънец удари за 12 500 деца в област Разград

13:17, 15 сеп 15 / Общество 25 256 Шрифт:
Topnovini
С много музика, танци, цветя, награди и подаръци започна новата учебната година във всички училища в област Разград.

Първият училищен звънец днес удари за близо 12 500 ученици от региона. Най-щастливи и развълнувани бяха първокласниците. За първи път прага на разградските училища прекрачиха 1060 първокласници, разпределени в 60 паралелки на всички 43 учебни заведения в Лудогорието.

Тържеството в ОУ „Васил Левски” в Разград премина под мотото „Детска планета на мечтатели”. Училищният двор беше събрал  ученици, родители, бивши и настоящи учители, както и официални гости. За първи път днес училищния праг пристъпиха 111 първокласници. Директорката Диана Първанова приветства малчуганите и им обеща, че в любимото си училище през следващите седем години ще пораснат още по-умни и по-добри.

„Щастлива съм, че всички тук усмихнати и здрави, с желание за работа отново сме готови да се справим с предизвикателствата и да ги превръщаме в победи”, с тези думи тя се обърна към всички присъстващи на празника. Първанова пожела на добър час и успешна нова учебна година на всички ученици, учители и родители.

Традиционно в началото на учебната година училищното ръководство на училище "В.Левски" връчва награда „Интелект” на ученици, които имат изключителни постижения в областта на науката и знанието. Тазгодишните носители на наградата са Боряна Иванова и Виктория Тодорова, класирани на второ място на международната олимпиада по информатика в Москва.

Наградата „Интелект” бе връчена и на учениците от миналогодишния четвърти „Б” клас, класирани на първо място на националната олимпиада по гражданско образование за проекта си „Всички пътища водят към дома”.

От 2015/2016 г. с решение на педагогическия съвет на училище „Васил Левски” е учредена и награда „Дарование”, тя е в две направления – изкуство и спорт. Първите удостоени с тази награда, която включва статутка и диплом са талантливите певци Крисия Тодорова, Андреа Начева и Павел Матеев, и спортистите Николай Неделчев и Христиан Данаилов.

Празнично настроение, вълнение и трепет цареше и в училищния двор на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. Най-щастливи и развълнувани бяха осмокласниците. Гости на тържеството бяха кметът Денчо Бояджиев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев, общинските съветници Теодор Ролев и Цонка Донева, изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев и председателят на училищното настоятелство Симеон Симеонов.

Сред гостите бяха и бивши възпитаници на гимназията. В празничното си слово директорът на училището Пейчо Георгиев отбеляза, че 96 на сто от учениците, завършили през миналата учебна година гимназията са приети за студенти по света и у нас, само петима не продължават образованието си поради финансови причини. Той пожела успешна учебна година на учениците и преподавателите, да бъдат здрави и упорити и да не се страхуват от трудностите.

Приветствие към ученици, учители и гости отправи и кметът Денчо Бояджиев. "Пожелавам ви още от първия ден на учебната година да дерзаете, да трупате знания, защото ГПЧЕ отдавна си спечели името на едно от най-хубавите и елитни училища в региона” каза  в словото си кметът.

„Учете се, защото във вас е надеждата не само на вашите родителите и на община Разград, но и на България, а ГПЧЕ доказа, че произвежда изключително качествен продукт, който се харчи по света и у нас”, подчерта Бояджиев.

Той допълни, че за първия учебен ден Езиковата гимназия в Разград ще получи и подарък от общината - озвучителна техника. Поздравления поднесе и общинският съветник Теодор Ролев, който пожела успешна учебна година на педагози и ученици и да държат високо знамето на най-доброто училище в областта.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама