В обновен двор влязоха учениците от ОУ „Братя Миладинови” в Бургас (снимки)

12:30, 15 сеп 15 / Общество 25 400 Шрифт:
Topnovini
Ученици, родители и преподаватели посрещнаха първия учебен ден в изцяло обновения двор на ОУ „Братя Миладинови” в Бургас. Дворът разполага с чисто нови плочки, пейки и ограда. Реконструкцията му е със средства на Община Бургас в размер на 220 000 лева. Бургаският градоначалник и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева бяха първите официални гости, които поздравиха малчуганите по случай старта на новата учебна година в основното училище.

„Скъпи първокласници, с голям интерес влизате за първи път в тази сграда. Първата учителка ще ви стане любима. Тук ще срещнете и нови приятели. Бъдете позитивни, активни и попивайте всяка информация, която се дава от вашите преподаватели”. С тези думи се обърна към най-малките Димитър Николов.

„Планирано е обновяване на всички училищни дворове и спортни площадки на територията на общината, тъй като не сме доволни от тяхното сегашно състояние. Ремонтът ще стане със средства на оперативна програма „Регионално развитие”, сподели кметът.

Йорданка Ананиева пък увери, че няма проблеми със сформирането на учителските състави. През лятото са били обявени достатъчно работни места. Имало е кандидати за всички школа, колективите са в пълен екип.

Танцови и певчески състави от ОУ „Братя Миладинови” поздравиха всички присъстващи за първия учебен ден. Директорът на училището, което е първенец по първокласници в цялата страна - Бочко Бочев, също приветства с добре дошли всички деца и техните родители.

„Мечта за всеки един директор е всяка година да посреща  толкова ученици, родители и гости в първия учебен ден. За поредна учебна година приемаме 200 първокласника. Това е голяма гордост за училището ни и за моите колеги. Запазете спомена от този ден и идвайте с радост и усмивка”, каза директорът, след което изрази сърдечни благодарности към кмета Николов за отпуснатите средства, с помощта на които е обновен училищния двор.

Развълнувани, ученици, родители и учители чакаха с нетърпение да прекрачат училищния праг.

„Цялото семейство сме превъзбудени, но същевременно щастливи и в очакване на нови трепети, и създаването на хубави спомени”, каза пред Topnovini.bg Пенко Патарински, баща на първокласника Пламен. Малкото момче пък разказа, че се чувства радостен от факта, че за първи път прекрачва училищния праг, не се притеснява и е сигурен, че ще срещне нови приятели.

След официалното тържество всички родители последваха децата си в красиво обзаведените им класни стаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама