Бизнесът събира милион подписа за оставката на шефа на КЕВР

12:18, 15 сеп 15 / Общество 25 243 Шрифт:
Topnovini
Работодателските и браншови организации започват онлайн петиция за връщането на старите цени на тока на нивата от преди 1 август т.г. Това съобщи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. С нея ще се настоява и за оставката на председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Очаква се тя да събере около милион подписа, които в края на този месец ще бъдат внесени лично до председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Подписката следва няколко протеста на организациите, които не доведоха до желания реузлтат. Председателят на КЕВР Иван Иванов неколкократно заяви, че поскъпването на електроенергията не може да бъде отлагано, тъй като се трупа многомилионен дефицит в Националната електрическа компания (НЕК).

Работодателите ще събират парафи и за въвеждането на мораториум за присъединяването на нови ВЕИ с преференциални цени на изкупуване на електроенергията и разкриването на имената на собствениците на такива централи. Те настояват още и за международен одит в сектор “Енергетика” и пътна карта за реформите.

Петицията се подписва от работодателя, който вписва броя на своите служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама