Шуменските училища посрещнаха своите ученици

11:15, 15 сеп 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди ученици днес чуха първия учебен звънец. Дворовете на шуменските училища бяха препълнени от деца, родители и учители, които се срещат след лятната ваканция.

За началото на учебната година бяха организирани различни празнични програми с музика и песни, а гости за първия учебен ден бяха различни обществени лица, управници и политици. 

Програмата в Начално училище „Княз Борис” бе традиционно подготвена от  четвъртокласниците, които посрещнаха с музикални поздрави 96 малчугани, които за пръв път прекрачиха прага на училището.

„Училището – това е светла и красива спирка по пътя, наречен живот, откъде всеки от нас тръгва след мечтите си”, каза в своето приветствие кметът на община Шумен Красимир Костов, който бе гост на първия учебен ден в училището.

„Скъпи ученици, днешния ден за вас е ново празнично стъпало нагоре към образованието и просперитета. Бъдете упорити, не спирайте да се борите и да мечтаете”, каза още градоначалникът и пожела успешна година на учениците.

Най-многобройното училище в Шумен СОУ „Сава Доброплодни” също бе подготвило програма по посрещането на своите възпитаници. В класните стаи на школото влязоха 1443 деца, разделени в 58 паралелки.

Първокласниците на училището са 126. В петте първи класа има 4 двойки близнаци и дори тризнаци.

Жулиета Захариева е класният ръководител на I „А” клас, където ще учат Рая, Вероника и Александър. Тя споделя, че в предишния си випуск е преподавала на близнаци, но за пръв път ще има тризнаци. „Не се притеснявам. Когато има любов, децата го усещат и се работи с лекота”, каза класната.

Свои приветствия към учениците на СОУ „Сава Доброплодни” отправи депутатът Ралица Тодорова. В своето слово тя подчерта важната роля на образованието за оформянето на отговорен млад човек.

„Този ден е символ на почитта на българския народ към образованието и науката. Начинанието е трудно, но води до успехи”, каза директорът на училището Албена Иванова-Неделчева и посрещна всички ученици в сградата.

По-късно в двора на училището Ралица Тодорова и председателят на училищното настоятелство Красимир Крумов срязаха лентата на класна стая и фитнес на открито.

В СОУ „Йоан Екзарх” стотици ученици в униформи чакаха първия училищен звънец, за да влязат в класните си стаи.

Гости на откриването на учебната година в хуманитарната гимназия бяха народният представител Любомир Христов, зам.-областният управител Петко Шаренков и преподавателят от ШУ проф. Добрин Добрев.

„Бъдете верни на думите, бъдете верни на българския език така, както ни завеща патронът Йоан Екзарх”, каза в своето приветствие проф. Добрев и пожела множество успехи на учениците на гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама