127 първолаци посрещна ОУ "Васил Априлов" във Варна

10:41, 15 сеп 15 / Общество 25 453 Шрифт:
Topnovini
С много настроение и усмивки започна първият учебен ден във варненското ОУ "Васил Априлов". Непосредствено след тържествената церемония по случай празника, първи прекрачиха прага 127 първолаци. Те бяха изпълнили двора на школото заедно със своите майки, бащи и близки и с трепет очакваха да чуят първия звънец за настоящата учебна година. Броят им се е увеличил спрямо миналата година, когато най-малките са били с две паралелки по-малко.

Малчуганите бяха спретнати и пременени със задължителна училищна униформа – бели ризи с розови елементи за момичетата и сини вратовръзки за момчетата. Повечето от учениците носеха цветя в ръка, което допринесе за тържествената атмосфера. Дечицата бяха развълнувани, че започва учебната година, в която ги очакват нови знания и приятелства. Не липсваха и малчугани с начумерени личица заради  приключването на лятната ваканция. 

Празникът започна с вдигане на националното знаме под звуците на българския химн. Последва приветствие на директорката Албена Комитова. Тя пожела на най-малките уплахата в очите им да премине в радост и да пристъпят прага на школото като техен дом. Към учениците от 7-ми и 8-ми клас Комитова се обърна с думите, че се надява да се представят успешно през учебната година, което да им помогне в избора на най-подходящото средно училище. 

Програмата по случай 15 септември бе съпроводена със стихове, песни и танци. Поздравителен адрес бе прочетен от името на кмета на града Иван Портних. С първия звън на училищния звънец тържеството приключи и учениците се подредиха по класове, за да влязат в школото. 

Общо 510 са възпитаниците на основното училище, като техният брой се е запазил спрямо миналата година. Те ще учат в изцяло пребоядисана сграда, физкултурният салон е саниран, а оградата подменена. Извършени са и други козметични ремонти със средства от бюджета на училището, които възлизат на 42 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама