Отново заседават по делото срещу бившия кмет на Куклен

10:10, 15 сеп 15 / Крими 25 189 Шрифт:
Topnovini
Окръжният съд в Пловдив провежда ново заседание по делото срещу бившия кмет на Куклен Димитър Сотиров и неговия заместник Иван Апостолов за сключване на неизгодни договори по Закона за обществените поръчки. 

Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица са присвоили голяма сума пари, собственост на Община Куклен, за сключването на неизгодни договори и са нарушили служебните си задължения по закона Закона за обществени поръчки. Щетите за общината са 100 хиляди лева само за 2009 година за една от сделките.

Сотиров е подписвал договори за направата на бордюри и тротоари с фирма "Анастасов" ЕООД и „Айлин-строй” ЕООД, представлявани от Стоян Анастасов, като целта е била да набави 100 хиляди лева за собственика на фирмите.

Едно от обвиненията срещу бившия кмет на Куклен е за безстопанственост, като щетите, нанесени на общината, са на стойност над 1 000 000 лева. Става дума за изграждане на канализация и допуснати множество нарушения, в резултат на което общината е била ощетена, съобщиха от прокуратурата.

На зам.-кмета Иван Апостолов са повдигнати две обвинения за престъпления по служба във връзка с обществени поръчки. Първото е по едно от обвиненията на кмета, а второто е свързано с изразходването на средства за хора, които нямат право на това. Освен това се е възползвал от служебното си положение и използвал безплатно труда на около 10 души да строят вилата му в местността "Копривките".

Делото се гледа при закрити врати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама