Засилени мерки за охрана на училищата в Шумен за първия учебен ден

10:05, 15 сеп 15 / Общество 25 186 Шрифт:
Topnovini
Униформени служители ще се погрижат за сигурността на учениците и опазване на обществения ред при откриване на новата учебна година в областта, съобщиха от ОД на МВР.

На родителите и учениците в районите около учебните заведения, както и на водачите на моторни превозни средства се раздават брошури с мотото на кампанията “Да пазим децата на пътя”.

Директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим пожелава на всички ученици успешна и спорна  учебна година и отново призовава всички да спазват правилата за безопасност при движение, за да не бъдат допускани инциденти с деца

Преди началото на новата учебна година са проведени срещи с директорите на всички училища, детски градини и фирми осъществяващи охраната на учебните заведения на територията на ОД на МВР- Шумен за съгласуване на съвместни действия по обезпечаването на обществения ред и сигурността в района на учебните и детски заведения.

Обсъдени са  възможностите за допълнителни мерки за физическа защита, начините на охрана, и пропускателния режим с цел недопускането на престъпни посегателства при откриването  и по време на  учебната година.

Уточнени са и начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителни фирми и районните управления. Предоставени са списъци с имена на полицейските служители и инспекторите от Детска педагогическа стая на директорите на училища и детски градини.

В питейните и увеселителни заведения ще бъдат извършвани системни проверки, като ще се проверява дали в тях има малолетни и непълнолетни, както и дали се спазва забраната за продажба на алкохол и тютюневи изделия.

Извършени са охранителни проверки на сградите  на училищата и детските градини.  По време на проверките не са констатирани пропуски, свързани с охраната и пропускателния режим. 

Проведени са срещи с ръководствата на охранителни фирми,  извършващи охрана и пропускателния режим в училища и детски градини.

Обърнато им е  внимание на мерките за пожарна безопасност, условията и готовността за успешна и безопасна евакуация на ученици и персонал, наличието и изправността на противопожарните системи  и съоръжения, както и на средствата за първоначално пожарогасене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама