"Културен мениджмънт" е най-новата магистратура на Пловдивския университет

09:47, 15 сеп 15 / Култура 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова магистърска програма - "Културен мениджмънт", стартира във Философско-историческия факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", похвалиха се от висшето учебно заведение.

Изборът на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година даде тласък за създаване на нова специалност в областта на културата и творческите индустрии, коментират от ПУ.

За теоретичните и практическите акценти на програмата, както и за стажовете на бъдещите студенти, свързани с проектите за Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година, ще разкажат на специална пресконференция на 16 септември, сряда, доц. д-р Красимира Кръстанова – Декан на Философско-историческия факултет, и представители на фондация "Пловдив 2019".

Перспективите за развитие на  новата магистърска програма пък ще представи заместник ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Невена Милева. Представителите на Община Пловдив и на Област Пловдив ще аргументират подкрепата си за магистърската програма и възможностите за сътрудничество с университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама