Интерактивен навигатор ще ни ориентира в Бургас

09:42, 15 сеп 15 / Общество 25 142 Шрифт:
Topnovini
Нова система, наречена интерактивен навигатор ще ориентира жители и гости на Бургас, съобщиха от Общината. Тя представлява мобилно приложение и платформа, които информират обществеността за различни алтернативи на придвижване. Нововъведението ще бъде представено официално в четвъртък, в рамките на стартиралата Европейска седмица на мобилността, организирана от Общината.

Два киоска ще бъдат разположени на територията на автогара „Юг” и жп гарата. Те са част от проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Основната функция на интерактивните интелигентни терминали и мобилното приложение са да осигурят постоянна актуална информация на пътниците по време на тяхното пътуване, предоставяйки възможност за интегриране на различните видове транспорт в града.

Системата ще бъде изключително полезна най-вече за туристите, които ще могат прегледат информацията за обществения транспорт, да планират пътуването си, да се консултират с интерактивни карти, да  проверят текущи събития, да открият актуални полети и влакове на пристигане и заминаване в реално време, лесно да намерят номера за спешни случаи и транспортни услуги.

Повече информация за разработения интерактивен градски навигатор и мобилното приложение можете да откриете тук: www.travelburgas.eu 

От Общината напомнят, че от днес започва и монтирането на двуезични указателни табели на автогара „Юг”, Централната автобусна спирка и автогара „Запад”. Те ще показват най-лесния и бърз начин за изминаване на разстояния до ключови обекти в града - пеш, с автобус или с велосипед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама