Пловдивската полиция гарантира сигурността при откриване на учебната година

09:37, 15 сеп 15 / Крими 25 262 Шрифт:
Topnovini
В Областната дирекция на МВР – Пловдив, е създадена организация и са предприети мерки за гарантиране на сигурността и опазването на обществения ред при откриването на новата учебна 2015/2016 година, съобщиха от пресцентъра на полицията в Града под тепетата.

По време на тържествата за първия учебен ден полицейски служители ще запознаят родители и педагози с риска от пътнотранспортни произшествия с деца и ще отправят конкретни препоръки към тях.

Беседи за безопасно поведение на пътя ще бъдат изнесени в детски градини и в началния и гимназиални курсове на училищата - по илюстративен и демонстративен начин и чрез използване на изградени учебни площадки, пред децата ще бъдат представени различни ситуации на пътни злополуки и ще бъдат дадени практически съвети, разказаха от ОДМВР – Пловдив.

Служители вече са провели срещи с представителите на местната власт, РИО, директори на училища и детски градини, ръководствата на частни охранителни фирми. По време на разговорите са набелязани конкретни мероприятия и са съгласувани съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността при провеждане на тържествата в районите на детските и учебни заведения. Обсъдени са възможностите за допълнителни мерки за физическата защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година. От страна на полицейските инспектори са разяснени начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на Областна дирекция на МВР - Пловдив. Спрямо служителите на частните охранителни фирми е предвидено изискване да следят с повишено внимание за лица със съмнително поведение в и около охраняваните обекти, като е определен и редът за подаване на сигналите за констатирани противообществени прояви.

С началото на новата учебна година мерките за пътна безопасност на децата и младежите се засилват и в тази връзка от 1 септември до края на октомври е създадена организация за провеждане на традиционната „Акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, при която полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки около всички училища и детски градини в Пловдив и областта. В рамките на акцията, съвместно с представители на местната власт, в районите на всички детски и учебни заведения са извършени обследвания на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради, обезопасяване на входовете и др., като за всяка констатирана слабост са дадени съответните писмени предписания, отчетоха от пловдивската полиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама