Първият учебен ден в Немската гимназия започна с протест на ученици

08:37, 15 сеп 15 / Общество 25 306 Шрифт:
Topnovini
Първият учебен ден в Немската гимназия в София не започна толкова празнично, както в останалите училища. Причината е освобождаването от длъжност на един от любимите преподаватели на учениците.

Григор Димитров, който преподава география, е получил предизвестие няколко дни преди започването на учебната година. Според ученици и родители, отстраняването му е по политически причини, тъй като имал доста остър език. 

Възпитаниците на гимназията се обявиха против уволнението на любимия си преподавател и дори организираха подписка в негова защита.

 "Той ни научи на много неща. Благодарение на него зная всички гари в България и столици по света", твърди ученичка в социалните мрежи.

На легендарния преподавател е връчена заповед за пенсиониране, подписана от директорката на школото Вера Кантраджиева. "Изхвърли го като парцал, можеше поне да му благодари", коментират колегите на Грегъри. 

"В продължение на 32 години вярно, честно и предано съм служил на Немската гимназия и учениците от Немската гимназия. Обичал съм ги безкористно и безусловно. Защото не друг, а те са тези, които формират образа на Немската гимназия да бъде най-великото училище в държавата. Обичал съм и продължавам да обичам всички мои колеги, на които съм признателен", коментира Димитров.

Протестът в защита на любимия преподавател започва в 9 часа. Към него ще се присъединят и бивши възпитаници на езиковата гимназия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама