Съветниците на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков и Тотю Младенов посетиха обновеният стадион "Ивайло"

08:05, 15 сеп 15 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini
Кметът на Велико Търново Даниел Панов показа обновения стадион „Ивайло” на съветниците на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков и Тотю Младенов. Даниел Панов и директорът на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов им представиха нагледно резултатите от двата проекта за реконструкция, които бяха реализирани през последните три години с финансовата подкрепа на държавата.

Свилен Нейков и Тотю Младенов бяха министри на спорта и социалните дейности в първия кабинет на Бойко Борисов. И двамата поздравиха Даниел Панов за вложените от него и Община Велико Търново усилия с цел развитие на спортната инфраструктура.

Те останаха впечатлени от новия вид на терена, пистата и южните спортни зали. Свилен Нейков изрази готовност да съдейства за скорошно организиране на големи лекоатлетически турнири, които стадион „Ивайло” и Велико Търново да домакинстват.

Тревното покритие на „Ивайло” бе напълно обновено с 600 000 лева, отпуснати от кабинета „Борисов 1”, а лекоатлетическата писта претърпя реконструкция с 2,4 милиона лева, които Велико Търново получи по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. През миналата година Общината получи още 2,1 милиона лева от Министерството на спорта за основен ремонт на южните спортни зали.

Пред Свилен Нейков и Тотю Младенов кметът Даниел Панов представи новите проекти за спортна инфраструктура, които са разработени от Община Велико Търново. Едната разработка е за изграждане на мултифункционален спортен терен, футболно игрище и малка лекоатлетическа писта. Те ще се намират до западните трибуни на стадион „Ивайло”.

Другите проекти са за основен ремонт на южните трибуни и осветлението. Общата им стойност е над 4 милиона лева, а финансиране се чака както от Министерството на спорта, така и от новите оперативни програми.

Кметът изрази надежда, че в най-скоро време старата столица ще получи средства и по проекта за изкуствен терен до Спортното училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама