Близо 2 300 ученици в Сливенска област прекрачват за първи път училищния праг

07:34, 15 сеп 15 / Общество 25 261 Шрифт:
Topnovini
21 400 ученици в Сливенска област прекрачват училищния праг в днешния 15-ти септември. На 2 300 от тях ще им е за първи път, защото толкова са първокласниците.

Само в Община Сливен те са 1 528 и са с 40 повече от миналата година.

„Учебната година започва с подновена маркировка на 42 пешеходни пътеки и с приключил ремонт по училищата”, обявиха от общинската администрация и поясниха, че около 400 000 лева са средствата от делегираните бюджети на училищата, изразходвани за ремонти през лятото. Наред с освежаването на кабинети и нови придобивки за тях, на няколко места са извършени и по-големи дейности.

В Сливен се откриват три нови паралелки в първи клас, като двете са в Четвърто училище, а  една във Второ училище.

Закриват се в областта седем паралелки в средния курс на обучение -  по една в професионалните гимназии по Селско стопанство в Нова Загора, по Текстил и облекло, Хуманитарната гимназия, Професионалната гимназия по икономика, ПГ по електроника и електротехника в Сливен и две паралелки в сливенската ПГ по строителство и геодезия.

Началникът на Регионалния инспектора по образование Бисерка Михалева обяви, че се прави проучване за броя на децата от бежанския лагер в село Баня. Тя поясни, че те ще бъдат записани в училище, защото като институция са длъжни да осигурят образование и на децата на бежанци, които ще учат от 1 до 8 клас в училището в с.Баня.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама