16 обекта от област Разград са включени в регистъра на туристическите атракции

07:28, 15 сеп 15 / Общество 25 253 Шрифт:
Topnovini
Общо 16 обекта от област Разград са включени в онлайн регистъра на туристическите атракции в страната. Той е изготвен от Министерството на туризма и е първият, който предоставя на едно място наличната информация за различните видове атракции – културни и природни обекти, фестивали, религиозни храмове и др.

С най-много посочени обекти е община Самуил. Това са надгробната могила в местността „Камбурското”  и селищните могили в село Хърсово, селищната и двете надгробни могили в Самуил, както и селищните могили в Голям извор и надгробните могили в Богомилци.

Като атракция в Завет е посочен паметникът на загиналите войни, а в Кубрат – православният храм „Свети Свети Кирил и Методий” и общинската музейна сбирка, и православният храм  „Свети Архангел Михаил” в Юпер.

В страницата на исперихските туристически обекти фигурира Националният археологически резерват „Сборяново”, а в Лозница – музейният комплекс в ОУ „Виделина” в Сейдол. Обектът, включен като туристическа атракция в Разград е Археологическият резерват „Абритус”. 

Целта на регистъра, който е достъпен на сайта на министерството, е да упъти потребителите как да достигнат до съответните туристически обекти, къде могат да отседнат в общината, къде са разположени атракциите, както и обща информация за самото място.

В него засега са включени 3300 туристически обекта, информация за които е постъпила от съответните общини. Само 14 от общо 265 общини не са подали информация, сред тях е и община Цар Калоян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама