Вицепрезидентът на ЕК представя пред правителството ползите от Европейския енергиен съюз

07:21, 15 сеп 15 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович ще бъде на официално посещение в България и ще представи ползите от Европейския енергиен съюз на конференцията "Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа".

Събитието ще се състои от 13:30 ч. в София Хотел Балкан и в него ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката  Теменужка Петкова и на външните работи Даниел Митов. За участие в конференцията е поканен и министър-председателят Бойко Борисов.

Представянето се организира от Дипломатическия институт към Министерство на Външните работи и Института за енергиен мениджмънт в рамките на председателството на България на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) и има за цел да направи преглед на основните предизвикателства пред енергийната сигурност и енергийната инфраструктура в Региона.

Председателят на Енергийната общност и министър на Енергетиката и индустрията на Албания Дамян Гикнури и Главният секретар на Съвета за регионално сътрудничество Горан Свиланович също ще участват в събитието. В конференцията ще участва още  Янеш Копач, директор на секретариата на Енергийната общност, както и представители на международни институции, бизнеса,  неправителствения сектор и  научната общност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама