Над 17 000 тръгват на училище в Стара Загора

07:18, 15 сеп 15 25 263 Шрифт:
Topnovini
Над 17 хиляди ученици ще прекрачат училищния праг днес в община Стара Загора, съобщиха от администрацията. През учебната 2015/2016 година  за първи път в класната стая ще влязат 1500 първокласници.

Общият брой на учениците в общообразователните училища е 13 900, а в професионалните  3300. Те са разпределени в 33 училища и 8 професионални гимназии в града и в 8 училища в селата.

За всички деца от 1 до 4 клас са осигурени безплатни закуски. За всички ученици от 1 до 7 клас са предвидени безплатни учебници. Осигурен е безплатен транспорт за всички ученици, които пътуват към средищните училища в града, и за учениците, които пътуват към училищата в селата. За деца от 1 до 4 клас се организира целодневен режим на обучението (по желание на родителите). Децата и младежите в общината ще започнат нормално учебната година.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие учебната година днес в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“, ще присъства на откриването в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер”, след което ще привества първолаците в Начално училище „Димитър Благоев“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама