17 формации са регистрирани за участие в местните избори в Шумен

20:14, 14 сеп 15 / Политика 25 245 Шрифт:
Topnovini
17 партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети са окончателно регистрираните формации за местните избори в Шумен, съобщават от Общинската Избирателна комисия /ОИК/.

Срокът за подаване на документи за регистрация за участие в изборите тази есен изтече днес в 18.00 часа.

Единадесетте партии, които са заявили желание за участие, са ПП ГЕРБ, БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, АБВ,  ГЛАС НАРОДЕН, НФСБ, Българска Социалдемокрация, ДПС, АТАКА, ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА  БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ, ДВИЖЕНИЕ 21 и НАЦИОНАЛНА РЕПУБЛИКАНСКА ПАРТИЯ.

Коалициите са 2 - „Народен съюз” и РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК.

Местните коалиции, които ще се включат в изборната надпревара, също са 2 - МК „Патриоти за Шумен” - ВМРО-БНД, Нова алтернатива, СПС „Защита” и ОБН „Целокупна България” и МК „Земеделци заедно за Шумен”, с включени в състава й - ПП „Обединени замеделци” и ПП „Никола Петков”.

Два са и инциативните комитети и този за издигане на ИВА ВАСИЛЕВА ВЪЛЧАНОВА - ЙОРДАНОВА за независим кандидат за кмет на кметство Вехтово, ИК и комитетът за издигане на ДИЯНА ХРИСТОВА МИЛАНОВА за независим кандидат за кмет на кметство  Царев брод.

От утре ОИК ще приема документи за регистрация на кандидатски листи на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите за общински съветници и кметове. Документи ще се приемат всеки календарен ден от 09.00 до 17.00 часа в сградата на Община Шумен бул. „Славянски” №17, ет.3, зала 304. Крайният срок за подаване на документи за регистрация на кандидатски листи е 18.00 часа на 22 септември, уточняват от комисията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама