Нова спортна зала ще има в Стара Загора

18:34, 14 сеп 15 / Спорт 25 742 Шрифт:
Topnovini
„Община Стара Загора работи в екип с Министерството на младежта и спорта за изграждане догодина на нова многофункционална спортна зала. Това ще помогне на града ни да бъде домакин на още големи събития като Европейски и Световни първенства. Така Стара Загора ще приеме своето признание - Град на спорта“, каза кметът Живко Тодоров при откриването на Европейската спортна седмица в Града на липите днес.

„Щастлив съм, че може да поставим началото заедно. Организирането на тази прекрасна инициатива цели все повече млади хора да влязат в залите, да ползват игрищата, защото когато човек спортува, той се изгражда”, допълни градоначалникът.

Старта на спортните демонстрации по повод Европейската седмица даде министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Раздвижете града, родителите, приятелите си!“, прикани децата и младежите министърът.

На площада пред сградата на общинската администрация, различни демонстрации направиха спортните клубове от града, обединени от инициативата #BeActive (Бъди Активен), мото на Европейската спортна седмица. В тържеството се включиха деца и младежи, трениращи художествена и спортна гимнастика, джудо,самбо, борба, фехтовка, спортни танци, стрийт баскет, волейбол и други.

„Имам изключителни впечатления от Стара Загора и начина, по който се развива спортът в нея, както и от организацията и провеждането на Европейските първенства по футбол и лека атлетика. Пресни са ми наблюденията и от представянето на старозагорските борци Явор Янакиев и Христо Маринов по време на Световното първенство в Америка, въпреки че малко не им достигна, за да се окичат с медали, надявам се това да се случи на Олимпийските игри догодина“,  каза още министър Кралев.

„Спортът не е само социален феномен, който помага за здравето ни, той помага за оформянето на силни личности и характери. Призовавам ви да бъдете активни, да приобщавате вашите приятели към все повече спортни занимания“, добави той.

Европейската седмица на спорта #BeActive, се провежда от 14 до 20 септември и има за цел да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама