Седем деца в неравностойно положение получиха учебни пособия от кмета на Плевен

18:14, 14 сеп 15 / Политика 25 142 Шрифт:
Topnovini
Седем лишени от родителски грижи деца, но намерили заместваща семейна среда при приемни родители в рамките на проект „И аз имам семейство”, реализиран от Община Плевен, получиха днес от кмета проф. д-р Димитър Стойков раници с учебни пособия по повод първия учебен ден.

Инициативата е част от стратегията на проф. Стойков за активно интегриране в социалната среда на децата без родителска грижа. В продължение на повече от три години с активното съдействие и ангажимент на кметската администрация добрите новини за тези деца не са само пожелания, а факт.

“Най-важно за вас е доброто образование, защото то ще ви води само напред и ще сбъдва мечтите ви”, каза при срещата си с децата кметът проф. д-р Димитър Стойков. “То е предпоставката за една реална реализация в тези нелеки години. Това е значима стъпка в обществото и част от пълноценното изграждане на победители в живота.”, подчерта кметът и пожела на децата да бъдат упорити и смели, защото бъдещето принадлежи на знаещите, мислещите и решителните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама