Нова детска градина откриха в Благоевград

17:31, 14 сеп 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова детска градина бе открита днес в Благоевград. На специалната церемония присъстваха кметът на общината Атанас Камбитов и председателят на общински съвет Радослав Тасков.

Новото детско заведение се намира в сградата на бившето Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий". В него ще се обучават четири подготвителни групи от Целодневна детска градина "Върбица".

Малчуганите бяха подготвили специална музикално-танцова програма, с която поздравиха гостите на празника.

         След официалното откриване кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, родители и гости имаха възможност да разгледат новото детско заведение. В него ще бъдат настанени общо 60 деца, които са разпределени в две групи. Първите настанени са възпитаниците от четвъртите групи на ЦДГ „Ведрица“.

Строително-монтажните работи в детската градина започнаха в началото на лятото. Дейностите са извършени качествено и в срок. Сменена е дограмата, поставена е топлоизолация, монтирани са климатичните тела и леглата. Детската градина се състои от две занимални, две спални и обслужващи персонала помещения.

В двора  са изградени две детски площадки за игра. Те са съобразени с всички изисквания за безопасност и са предназначени за деца от 0 до 3 и 3 до 12-годишна възраст, като няма да има ограничение те да се ползват само от детската градина.

Средствата за изграждане на детската градина са заложени в бюджета на Община Благоевград за 2015 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама