Близо 30 арт прояви в програмата на Международния фестивал "Магията на вятъра"

17:10, 14 сеп 15 / Общество 25 163 Шрифт:
Topnovini
Четвъртото издание на Международния фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" започва утре в града под Сините камъни. Официалното откриване е от 19 часа с премиерата на най-новия спектакъл на Сливенския куклен театър "Огнивото" по Ханс Кристиан Андерсен.

Фестивалът ще продължи до 19 септември, като програмата  е изпълнена с близо 30 арт прояви на родни и чужди творци – от Белгия, Русия, Испания, Чили, Турция, Унгария, България и др.

Проявите ще се проведат  в сградата на Кукления театър, по Ларгото, в музеи, галерии и различни открити пространства в града.

Предвидени са спектакли, както за най-малките, така  и за възрастната аудитория,  сред които един от най-новите проекти на актрисата  Бойка Велкова "Пътят към Афродита",

Зрителите ще могат да се насладят и на спектакъла „Българи от старо време“ -  постановка на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово, със специалното участие на актьора Стефан Рядков. Спектакълът ще бъде представен в автентичната атмосфера на Къщата – музей "Сливенски бит от 19 век".

За ценителите на изкуствата ще има и улични представления, шоута, изложби и концерти, които ще бъдат реализирани на различни открити места. Съпътстващата програма ще представи възможност на зрителите, да се включат в атрактивни творчески работилници и ателиета, които ще се провеждат в зала „Сирак скитник“.

Основната цел на фестивала е да представи разнообразието и пъстротата на различните видове изкуства пред жителите и гостите на Сливен, обяви директорът на Кукления театър Ефимия Павлова.

Фестивалът се организира от Кукления театър с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама