Нова детска градина отвори врати в Поморие

17:08, 14 сеп 15 / Общество 25 465 Шрифт:
Topnovini
Общинска целодневна детска градина „Слънчо” е името на най-новата забавачка, която отвори врати днес в Поморие. Деца, родители и учители нетърпеливо прекрачиха прага й, за да разгледат с любопитство новите помещения.

Новата придобивка на морската община ще посрещне две групи с общо 50 деца, с обособени самостоятелни занимални, кътове за хранене, спални, гардеробни, модерен физкултурен салон и четири различни площадки: за спортно-подготвителни, сюжетно-ролеви, конструктивни и подвижни игри.

Кметът на Поморие Иван Алексиев заедно с директора на детското заведение Дора Арбова прерязаха лентата по време на официалното откриване.

 „През тези четири години ремонтирахме много детски градини, но днес е особено вълнуващо да видя детска градина направена на терен, на който нямаше нищо. Преди година, ние не ви показахме картинки, а представихме пред вас намеренията си. Днес те са факт! Радостен съм защото няма нищо по-хубаво от това да видиш щастливи деца. Когато те са щастливи и ние, техните родители, също сме щастливи. Тази детска градина е ваша. От вас искам да я пазите и да се грижите за децата”,  каза кметът.

Градоначалникът изрази благодарността си към екипите, упорито работили по реализирането на проекта и увери, че тяхната работа не е приключила, защото предстои в най-скоро време изграждането на парк с пейки, спортни уреди и осветление на свободния терен в близост до новата градина.

Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Преосвещенство Епископ Йеротей, а в тържествената програма участваха децата от ДФТА „Раковина”, ОДЗ „Детелина”, ЦДГ „Веселушко” и балетна школа „Елеганс” с ръководител Таня Стойчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама