БСП се оплака: Някои от организациите ни са тежко болни, Илиян Янчев ни обърна гръб

16:49, 14 сеп 15 / Политика 25 195 Шрифт:
Topnovini
„Не е тайна за никого, че немалко общински партийни организации на БСП са тежко болни политически. В резултат на което се наложиха редица организационни мерки в някои от тях. Някъде те бяха успешни, другаде обаче не. Въпреки всичко ние сме демократична организация и уважаваме решенията на структурите си”. Това каза на пресконференция в Бургас депутатът Атанас Мерджанов. Повод за изказването му стана сложната обстановка в редиците на партията в много градове на страната, включително и в Бургаски регион. Оказва се, че броени дни преди официалния старт на предизборната кампания, соченият за фаворит на БСП в Малко Търново – Илиян Янчев окончателно е решил да им обърне гръб и да „играе” с ГЕРБ. За Сунгурларе и Несебър също още се търси подходяща кандидатура.

„Факт е, че като цяло в страната имаше много случаи и опити, когато ГЕРБ предварително припознаваха наши досегашни кметове. „Случаят Малко Търново” допълнително ще бъде разгледан на заседание на Изпълнителното бюро и колегите ни в Малко Търново ще трябва да вземат предвид факта, че Янчев е присъствал на събрание на ГЕРБ, където е бил официално посочен за техен кандидат”, каза Мерджанов.

Той допълни, че зад привидното спокойствие и толерантност на партиите всъщност се криело нещо съвсем различно. „Вчера Борисов призова на всички да се дава шанс и да бъдат подкрепяни, но по всичко личи, че това не е така, а се действа със скрити прийоми в държавата”.

Думите на Атанас Мерджанов по отношение на „ренегата” Янчев потвърди и областният лидер на БСП Николай Тишев, който бе повече от категоричен, че "червените" няма да подкрепят кандидат на ГЕРБ на никаква цена.

Развоят на събитията около фигурата на Илиян Янчев е изключително интересен, тъй като в края на миналия месец ръководството на БСП бе повече от сигурно, че може да разчита на малкотърновския кмет, а сега се оказва друго. Тогава от „партията столетница” твърдяха, че Янчев стои много по-близо до техните възгледи, отколкото до тези на ГЕРБ или пък, която и да е било друга партия.

Не по-малко любопитна е ситуацията в Царево. След дълго умуване миналата събота БПС обяви, че ще издигне за свой кмет там Петко Арнаудов. Днес обаче пролича, че Арнаудов е бил номиниран по-скоро заради липса на по-добра алтернатива, отколкото заради лични качества и заслуги. „Петко Арнаудов беше категоричната номинация на общинската партийна организация на БСП в Царево. Няма да скрия, че сме водили разговори и с други кандидати от структурата ни. Те обаче смятат, че не могат да бъдат негова алтернатива. Ние от своя страна ще държим сметка за това решение след изборите. Това е последният шанс на това ръководство в Царево да се докаже”, бе категоричен бургаският депутат Атанас Мерджанов.

И докато за Царево нещата макар и с големи резерви са решени, то за Несебър и Сунгурларе социалистите все още не разполагат с полезен ход на действие до този момент. Твърде вероятно е обаче в Несебър те да подкрепят досегашния кмет Николай Димитров, който засега е независим, а и непоклатим, което в никакъв случай не се отнася и за Георги Кенов. Според Тишев сунгурларският кмет съвсем не се ползвал с добро име, което означава, че БСП не желае да го припознае за "свой човек". Така по всяка вероятност там партията изобщо няма да се бори за кметско място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама