Пловдив първенец в страната по осигуряване на оптична свързаност с отдалечени общини

16:23, 14 сеп 15 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивска област първа в страната e завършила своята част по проекта за осигуряване на оптична свързаност с по-отдалечени общини. Това стана ясно на днешното заседание на Държавната приемателна комисия, сформирана от ДНСК - София, което се проведе в Областна администрация - Хасково.

Проектът "Развитие на високоскоростен широколентов достъп в България посредством изграждането на критична, защитена, сигурна и надеждна обществена ИКТ инфраструктура" се изпълнява на територията на 14 области в България.

Целта му е да бъде предоставен широколентов достъп от следващо поколение за нуждите на електронното управление и да се създадат предпоставки за развитие на широколентовите услуги (интернет) за гражданите и бизнеса в отдалечени и трудно достъпни райони на България.

С реализацията му се осигурява оптична свързаност на училища, общински служби, болници, кметства и др. с областните центърове.

Бенефициент по мащабния проект е Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи". Финансирането е по ОП "Регионално развитие" 2007-2013.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама