Училищата в област Велико Търново са готови за новата учебна година

16:18, 14 сеп 15 25 241 Шрифт:
Topnovini
В Областна администрация – Велико Търново се проведе заседание на Областната комисия  по образование, наука, младежки дейности и спорт.

Любомира Попова - заместник областен управител  откри заседанието и запозна присъстващите с основната тема на  заседанието – предстоящото откриване на новата учебна година и  готовността на училищата в областта  да посрещнат децата на 15-ти септември 2015 г.

Всички училища, обслужващите звена и детските градини от Област Велико Търново имат готовност за откриване на учебната 2015/2016 година, съобщи Розалия Личева началник на РИО.

В училища са осигурени учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Всички училища, детски градини и обслужващите звена ще бъдат ресурсно обезпечени с учители до началото на учебната година.

В част от училищата и детските градини все още има 16 обявени свободни работни места, на които до 16-септември 2015 г. ще бъдат назначени учители или възпитатели.

Санитарно-хигиенните условия във всички училища и детски градини в областта са добри. Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново.  

До началото на отоплителния сезон всички училища и детски градини от областта ще бъдат осигурени с горива.  

1959 деца в областта ще тръгнат в първи клас на 15-ти септември. 1756 от тях са записани в полуинтернатни групи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама